L'"esportiva" en 3 etapes

200km +6.600m

 

          

INICI

FINAL

KM

DESNIVELL

ETAPA 1

Sant Joan de l'Erm

Alins

71 km

1.860 m

L'etapa amb més corriols, alguns molt divertits, per exemple el de les ja famoses "Zetes de Roní". Magnífiques vistes en voltar l'Orri a més de 2.000 m. Després de creuar LLavorsí, on es pot dinar bé, haurem de passar Tírvia de llarg i pujar fins al bosc de Virós, des d'on baixarem per pistes fins Alins, on ja podrem fer la típica "cerveseta de ruta btt".

ETAPA 2

Alins

Castellbò

87 km

3.040 m

Encarem ja des de l'inici la mítica pujada del Port de Cabús, 1.200 mts. d'ascens força regular. Un cop a d'alt, baixarem fins a Ós de Civís (ull, hi trobarem un curt tram "impossible"!) on es pot dinar. Sortida des d'Ós de Civís amb una altra pujada que "s'atravessa"! cap el Coll de Conflent a 2.200 m. Des d'aquí un espectacular passeig per pistes entre boscos, prats i bordes, alternant corriols de pura adrena-lina (atenció al darrer tram!) fins arribar al final d'etapa.

ETAPA 3

Castellbò

Sant Joan de l'Erm

42 km

1.700 m

Es manté el mateix recorregut que en la versió de 4 dies.

Sortim per pistes que guanyen desnivell suament, fins que, passat un tram de carretera, iniciem el llarg ascens fins el Prat Muntaner. A partir d'aquí, una ràpida pista que ara puja i ara baixa, que s'alterna amb corriols per paratges màgics, ens porten de nou al punt d'inici.